En työskennellyt torstaina ja perjantaina DP:llä, joten olin ollut täysin tietämätön tapahtumista, jotka alkoivat ilmeisesti perjantai iltana. Nyt sitten se sikainfluenssa saavutti meidänkin residenssin.. menin lauauntaiksi töihin kun meillä oli suunniteltu pidettävän Thanks giving illallinen, ja heti ensimmäisenä kun saavuin paikalle kerrottiin että muutama residenssistä on nyt karanteenissa ja yksi sairaalassa. Jäin silti töihin, ei Vlatkakaan edes ehdottanut että lähtisin kotiin, enkä kyllä olisi halunnutkaan. Loppu päivä menikin kulkiessa sellainen maski naamalla residenssissä, mutta hommailin silti kaikenlaista kuten normaalistikin asukkaiden kanssa. Lopulta sen maskin sai nekin, joilla epäiltiin olevan mahdollinen tartunta. No ei se mitään, leikittiin kaikki sitten kirurgia :) vitsailtiin, että kaikkien halloween asu sattui olemaan sama tällä kertaa...  paitsi että pyysin yhtä asukasta piirtämään kukan mun maskiin ettei olisi niin tylsä, ja yhden hoitajan maskiin ilmeistyi nenä ja huuletkin päivän aikana :) kaikki meni hyvin, thanks giving dinner oli hyvää (kalkkunaa, stuffingia, karpalo?hilloa, vihreitä papuja ja porkkanaa kastikkeella) ja kaikki viihtyivät. Illallinen järjestettiin alakerrassa, joten valitettavasti tartuntaepäilyn alaiset eivät saaneet osallistua, heille vietiin ruoka sitten yläkertaan.

Lähdettiin sitten kotia yhtä matkaa Vlatkan kanssa. Hänkin olisi kutsunut minut kotiinsa tiistai iltana viettämään thanks givinia, mutta valitettavasti olen reissussa vielä silloin Crystalin ja sen kaverin kanssa, jonne lähdetään jo huomen aamulla.. Mutta Vlatka sanoi, että voidaan mennä kahdestaan syömään sitten toiste ennen kuin lähden. Oli kiva kuulla, kun Vlatka sanoi minulle, että hänestä on tosi hyvä juttu, että tulin heille harjoitteluun residenssiin. No, on minun itsekin myönnettävä, että siellä on mennyt tosi mukavasti. En kyllä osannut odottaa, että näin hyvin..

Mä ja Vlatka työpäivän jälkeen... naama kiiltää nätisti..

Kattaus alakerrassa..

Taidetta residenssiläisten kanssa..

Aloitin nyt myös tekemään residenssiläisten kanssa mun taidesessioiden "loppuprojektia" eli sellaista tosi isoa julistetta joka on tehty kollaasi-tyyliin. Idea on siis perjaatteessa se, että liitin neljä iso paperia yhteen, piirsiin siihen ison linnun keskelle (niin että jokaisessa paperissa on osa sitä lintua) ja se "täytetään" paloilla, jotka on leikattu eri maalauksista/töistä joita olen/ollaan tehty residenssiläisten kanssa. Eli linnun kuviointi muodostuu erilaisista maalauskuvioinneista eri töistä. Siitä tulee hieno ! enää puuttuu taustaväritys.. Oli ihan mahtavaa, kun mun kanssa sitä rakensi neljä miestä residenssistä, yksi katseli, yksi leikkasi, yksi liimasi, yksi läträsi ;) se oli hauskaa :D parasta oli, kun niiden miesten ilmeistä näki, että niistäkin työstä tuli upea. Enää se pitää viimeistellä ja laminoida. Laitan kuvan sit myöhemmin...

Mun muu viikko meni aika kivasti myös, kävin treeneissä (ostamani liput uimahallille pitää käyttää ennen kuin lähden) ja aina joku tulee kysymään, mitä varten treenaan. No, ehkä ne mun systeemit ei niin perustyttömäisiä juttuja sitten ole.  Tein myös keskiviikkona ilta kävelyn Gastownissa (tykkään siitä paikasta ihan hirveästi) ja ostin vaahterasiirappimaapähkinäjätskiä (nam), ja ostin myös nyt vihdoin viimein candyapplen yhtenä päivänä töiden jälkeen (niistä oli kuvia aiemmin mun blogissa), olihan se hyvää, mutta yksi riitti, sen verran makeita ja suklaisia. Torstaina istuin 10 tuntia koneen ääressä tehden sitä tutkielmaa ammatillisista rajoista. Nyt sekin on pois jaloista, ja voin keskittyä muuhun, eli kaiken mahdollisen irti ottamiseen ajasta, joka on vielä jäljellä.  Perjantaina oltiin Emmin kanssa Granville Islandilla ja Gastownissa ostoksilla, Granvillessa pyörittiin lähinnä kauppahallissa, josta ostettiin erinäköisiä syötäviä (siellä voisi viettää vaikka koko päivän kaikkea syötävää maistellen). Granville Island on siis se paikka, jossa käytiin Marikan kanssa aiemmin ottamassa ne hassut kuvat. Siellä on paljon turistikauppoja, gallerioita ja muuta taidetta. Kaikin puolin söpö ja kaunis pikku "saari", jossa parasta tuntui olevan se kauppahalli <3. Gastownista ostettiin myös sellaiset ihanat villapipot canada/vancouver-tyyliin ja mä hommasin myös samaa sarjaa lapaset (ihanat xD). Gastownissa käytiin myös yhdellä ravintolassa, jota olen jo pitkään katsonut että hauan käydä. Ja ilma ei olisi voinut jälleen olla parempi !

Gastownin Steam clock

Herkkuostoksia Granville Islandilta:

Terassi Gastownissa:

 

Tuntuu niin ahdistavalle, kun juuri kun olen sisäistänyt täällä elämisen niin hyvin, niin pitääkin jo lähteä pois. Tämä kaupunki on vaan niin kaunis... viime keskiviikko iltana kun hyppäsin skytrainiin tullakseni Downtownista kotiin päin, en voinut kuin huokailla maisemalle, jota katselin junan ikkunasta. Taivas loisti purppuran eri väreissä, aurinko oli juuri laskenut, sitä vasten kohosi Downtown korkeine rakennuksineen, jotka nyt olivat mustia torneja kaupungin valoineen, takana kohosi vuorijono tummana. Skytrain täynnä eri näköisiä ja kulttuurisia ihmisiä... vähän eri juttu kuin meidän kotimatka Helsingistä Laurinlahteen, vaikka osaa Ruoholahti/Lauttasaari osiokin olla ihan kaunis...

Ensi viikonloppuna (joka on mun vika) pitää ehdottomasti tehdä kaikkea Emmin kanssa ja jos Bart/Crystal innostuisi lähtemään  vielä Whisteleriin mun kanssa, se kun multa on näkemättä.. ja toivotaan, että ilmat olisi hyvät <3 No, huomenna on onneksi retki Salt Spring Islandille, ollaan siellä pari yötäkin ennen kuin  tullaan takaisin, ajamiseen kun menee aikaa niin Crystal ei ymmärrettävästi halua istua autossa yhteen putkeen niin paljoa, vatsakin kun alkaa olla jo iso..

Töihin menenkin sitten keskiviikkona taas. Ensiksi sen päivän piti olla vapaa kun sinä päivänä piti alun perin tulla pois siltä retkeltä Crystalin kans, mutta nyt se vaihtui tiistaisiksi niin kiva etten missaa sitä, meillä on kai keilaus outing luvassa (riippuen siitä kuinka moni on pystyssä tuon pienen tilanteen vuoksi)... (Niin ja siis sen retken piti olla Crystalin kanssa alunperin Quadra islandille, mutta se vaihtui Salt Spring Islandiksi koska Q:llä on jo vähän niin kuin sesonki ohi)... Laittelen kuvia sit seuraavaksi sieltä :)

Hyvää viikon alkua !