Viileä ja sateinen sää muuttui jälleen hellelukemiin loppuviikosta, mikä ei haittaa yhtään :) Perjantaina käydessäni muutaman residenssiläisen kanssa kävelyllä English Bayllä, näin ihmisiä bikineissä ottamassa aurinkoa ja eilen lauantaina olisi tehnyt mieli itsekin. Viikko on sujunut mukavammin kuin edellinen, keskiviikkona kävimme residenssiläisten kanssa Vancouverin Art Galleriassa (yllättävän pieni paikka) ja samana iltäpäivänä kävin tekemässä treenin Vancouverin Aquatic Centerissä ja ihanaa oli ! Löytyi vesijuoksuvyöt ja kaikki muut vermeet punttisalinkin puolelta, vietin kaksi tuntia tutuissa "laitteissani" kotipuolesta . Hassua, että sieltä muuten saikin sellaisen Linnanmäki rannekkeen näköisen jutun käteen, ja kyllä olo olikin kuin huvipuistossa :) yli kuukauden olen treennnut ilman mitään erityisiä välineitä joten vaihtelu oli tervetullutta. Eikä maksanut kuin 41 dollaria kymmenen kerran lippu, jolla pääsee sekä uimaan että salille, matka työpaikalta sinne on muutama kortteli. Ja työntekijänä oli mies, joka on ollut useasti Suomessa käymässä kisoissa ym. koska on entinen keihäänheittäjä :) Seppo Räty kuulemma voitti hänet aina :D

Lauantaina oli aivan mahtava päivä, menin Bartin ja hänen ystävänsä Jamesin kanssa hikingille "The Chief- Sguamish" nimiselle paikalle  tunnin ajomatkan päähän, enkä ollut todella tajunnut, millaiseen paikkaan olimme menossa ja maisemat yllättivät minut täysin. Kävelimme jyrkkää ylämäkeä ja kivipolkua tunnin ja tällaiset maisemat minua odottivat:

Huippuja, joille pystyi kiipeämään oli kolme, ja me menimme sille ensimmäiselle, joka oli yli 600m korkeudessa. Meidän huipulta näki myös huiput 2 ja 3 ihmisineen:

Bart, minä ja James:

Matka ylöspäin näytti tältä:

Yläkuvassa rappusten alla näkyy pieni kärpässienikin :) aina kun muuten olen täällä kysynyt, että miksi te tuota kutsutte englanniksi (jokin luontojuttu siis), ne eivät tiedä. Sama koski pihlajaa... eikö näille opeteta koulussa perusjuttuja luonnosta ?

Tältä se vuori näytti alhaalta päin:

Ihmisiä lähdössä pidemmälle reissulle (luulisin ettei nuo ole ihan päiväretkeä varten...)

Oli niin hienoa, että pääsin tuonne. Bart sanoi, että seuraavan kerran kun tulen Vancouveriin mennään käymään peak kakkosella ;)

Illalla menin käymään vielä Emmin luona Simon Frasier Universityn (SFU) campuksella. SFU sijaitsee korkealla mäen päällä (meiltä skytrainilla n. 20min sen juurelle, josta pitää ottaa vielä bussi) ja maisemat oli upeat. Koulu oli minun silmissä jättimäinen, ei meillä Suomessa tuollaista ole, puhumattakaan Hämeenlinnan minimaalisesta suorastaan säälittävästä "kampuksesta". SFU:n kirjastokin on kuulemma seitsämän kerroksinen. Outoa tosin oli, että asuntolaan, jossa Emmi asuu, piti ostaa itse kaikki ruokailuvälineet, petivaatteet ja jopa vessaharja. No, olihan se niin Hämeenlinnassakin, mutta siellä asuin sentään kolme vuotta, Emmi tulee asumaan vain neljä kuukautta täällä. Paikallisesta Ikeasta sai onneksi kaikkea halvalla :) Emmin kaverin kaapista löytyi Mikko niitä sinisiä lautasiakin, joita säkin ostit.

Oli outoa mennä yhtäkkiä keskelle opiskelijajuhlia ja viettää aikaa oman ikäisessä seurassa. Tosin mulla oli tosi ulkopuolinen olo, kun minä käyn töissä ja mietin ihan muita asioita, kuin missä ja milloin on seuraavat juhlat tai mitä kursseja otan ja jätän. Täällä muuten voi lukea pääaineena CSI ihmiseksi yliopistossa, ei meillä vaan Suomessa..........

Ihme kysymyksiä minulta kysyttiin, kun kerroin työskenteleväni Hiv/Aids säätiöllä keskustassa, kuten että "ai lasten kanssako ?". Juu, juuri niiden............. Joka tapauksessa ehkä suuntaan viikonloppuisin sinne Emmin luokse nyt kun tiedän, missä se paikka on, ja vaikutti muutenkin siltä, että he eivät paljoa poistu alueelta. Ymmärrän kyllä, kun siellä on niin paljon tekemistä ja tapahtumia ja se on siellä niin erillään kaikesta.......

Tänään illalla on Richardin synttäri ja läksiäis juhlat etiopialaisessa ravintolassa, sitä ennen ajattelin mennä katsastamaan Chinatownin. Crystalin piti tulla mukaan, mutta ilmeisesti raskauteen liittyvät hormonit tekevät sen, että minuutissa kaikki on huonosti, joten menen itsekseni. (Niin anteeksi Mikko, nyt tiedän miltä sinusta tuntuu....).

Mitähän muuta........ viime perjantaina töissä oli varmaan mun parhain päivä, tein niin paljon kaikkea ja sain paljon aikaiseksi asiakkaiden kanssa. On niin hyvä olo, kun kun kaikkien kanssa on jo niin mutkatonta tehdä hommia ja mikä kivointa asiakkaat pitävät  minusta. Vaikka muut työntekijät olisivatkin sitä mieltä, että olen liian kaveri asiakkaille, rehellisesti en aio nyt välittää siitä. Olen täällä enää kuusi viikkoa (mikä on ihan hirveää), ja jos sinä aikana pystyn antamaan ihmisille itsestäni muutakin kuin maalaus/piirtämis ohjeita ym. niin hyvä näin. En usko, että se että asiakkaiden kanssa on pyörinyt yksi tyttö muutaman kuukauden ajan ja ollut muutakin kuin ammatillinen tuki ja etäisen avulias, ei voi vahingoittaa ketään. Uskon, että se, että jätän joihin kuihin muistijäljen siitä, että Dr.Peterillä kävi tyttö, joka tykkäsi asiakkaistaan valtavasti, tekee enemmän hyvää kuin huonoa. Ehdin leikkiä sitä etäistä ammattilaista sitten myöhemmin. Tai sitten minun pitää vain mennä työskentelemään toisenlaiselle kentälle, koska täällä en vain yksinkertasiesti osaa enkä halua toimia toisin. Huomenna aloitan yhden asiakkaan kanssa voimauttava valokuva projektin (ihan huippu tyyppi hänkin, ja lainasi mulle Guns'n Rosesin Chinese Democrazy levynsä ja valokuvakirjan bändistä) , ja sain myös ainakin kolme muuta ihmistä residenssistä kiinnostumaan tästä projektista!!!

Kertoilen lisää sitten taas kun on jotain tapahtunutkin.... ihan kamalaa, että on enää puolet jäljellä täällä olosta, vain viisi viikonloppua :(. En tule takaisin ollenkaan....... Siitä huolimatta, hyvää viikon alkua kaikille......... !

Vancouver Downtown ja Stanley park ylempää katsottuna: